top of page
Orly Bessudo

על צבעים ובתים לבנים

Updated: May 24, 2020


טרנד "הבתים הלבנים" בישראל פופלארי מאוד והוא נובע ממספר סיבות:

סיבה אחת היא סגנון - אנשים אוהבים את הסגנון המודרני שמדבר על מינמליזם (less is more), וזה בא לידי ביטוי גם בצבעוניות של החלל.

סיבה שניה - תחושה - כפי שסיפרתי בפוסט הקודם שלי (על צבעים ורגשות), כל צבע משדר תחושה מסוימת המושפעת ישירות מהצבע או מהאופן בו החברה שלנו מתייחסת לצבע הזה. בישראל נחשב הלבן לצבע המשדר ניקיון וטוהר ולכן אנשים הבוחרים שביתם יהיה על טהרת הגוונים הלבנים עושים זאת פעמים רבות כדי להעביר מסר של בית נקי, בית גדול ומרווח וכו'.

הסיבה השלישית לבחירת הלבן כצבע השולט בבית הוא פחד!! בעיקר בקרב אנשים הקונים או בונים את ביתם הראשון, ישנו חשש גדול להוסיף צבע. אנשים חוששים שבחירת צבע לקיר יהיה קשה לשנות, הם חוששים שלא יאהבו את הצבע אחרי זמן מה ועוד מגוון רב של חששות בנושא זה. בדרך כלל אני נתקלת באנשים אלו בשתי סיטואציות:

האחת- תוך כדי תהליך הבניה, כאשר צריך לעשות בחירות של גוונים וצבעים, בשלב הזה גם אנשים אוהבי צבע חוששים ומתקשים לבחור ובסופו של דבר הם נוטים לכיוון הגוונים הלבנים.

הסיטואציה השניה בה אני נתקלת באנשים אלו היא מספר חודשים עד מספר שנים לאחר שהם חיים בבית הלבן שלהם והם לא מרגישים מחוברים אליו. אז הם פונים אליי בבקשה שאעזור להם להכניס את טביעת האצבע שלהם לבית.

הבלוג הזה מוקדש לכל האנשים החוששים באשר הם... ובו אעלה מספר רעיונות וטיפים איך ניתן להוסיף צבע לבית בעדינות ובמינונים נמוכים.

טיפ מספר 1 - גופי תאורה

גופי תאורה הם בעיניי התכשיטים של הבית. הם נמצאים בכל חלל, נראים ולא נראים, עשויים מכל חומר ומכל צבע, בכל צורה או גודל. הכנסה של גוף תאורה מעניין במיוחד לחלל משעמם במיוחד ישפיע על כל הנראות של החלל.

מכיוון שיש גופי תאורה שמספקים תאורה שוטפת לכל החלל בעוד יש גופים שמספקים תאורת אווירה בלבד, יש באפשרותנו להכניס עניין וצבע לחלל על ידי בחירת גופי התאורה המעניינים שנכניס. לדוגמא, אפשר לבחור בגוף תאורה צמוד תקרה מינמליסטי כגוף התאורה המרכזי הנמצא במרכז החלל, ולהכניס עניין לחלל באמצעות תאורת קירות מעניינת , או אפילו עם מנורה עומדת שגונבת את ההצגה.

ניתן להוסיף שיבוצים עדינים של צבע על גוף התאורה המרכזי שיכניסו עניין וצבע בלי להשתלט על החלל.

תוספת צבעונית מבית "שיבוצים", שהולבשה על גופי תאורה שקופים

טיפ מספר 2 - ריהוט משלים:

שלחן קפה, הדום, מדפים או ספריות הם דוגמאות לריהוט שאנו משתמשים בו בנוסף לריהוט העיקרי והיקר יותר כמו סלון ופינת אוכל ולכן הם נקראים "ריהוט משלים".

הסוד הוא לדעת להוסיף אלמנטים מעניינים לחלל שיכניסו לו עניין ואופי וישקפו אתכם. אם יש לכם אוספים או אהבות מיוחדות, זו הדרך להוסיף אותם לבית ובכך להוסיף את הנגיעה האישית שלכם. ריהוט משלים יכול להיות אלמנט צבעוני ומעניין, פריט עם סיפור מיוחד שהגיע אליכם או משהו שיצרתם בעצמכם ועוד מגוון גדול של רעיונות.

מזנון טלויזיה בהכנה עצמית שתכננתי ללקוחה ובניתי יחד איתה ממשטחים

טיפ מספר 3 - טקסטיל:

פרטי טקסטיל כמו כריות, ווילונות ושטיחים הם פריטים צבעוניים מאוד, מכניסים הרבה עניין לכל חלל ועלותם יחסית זולה. פריטים כגון אלו מחממים כל חלל, ונותנים לו תחושה אינטימית וביתית. הם ניחנים בצבעוניות מגוונת מאוד, טקסטורות רבות ושונות והרבה רוך.

נגיעות של צבע ועניין

טיפ מספר 5 - תמונות ומראות:

כל אלמנט שנתלה על הקיר נותן נופך חדש של עניין לחלל. בין אם מדובר בתמונות משפחה או בפרט אומנות, בין אם קיר תמונות המכיל אוסף של פריטים או לחלופין תמונה יחידה בעלת נוכחות. מומלץ לפזר את התמונות בחלל באופן שיצור עניין וימשוך את העין. אם הצלחתם לגרום לאורחים שלכם לפלוט קריאת הפתעה עם כניסתם לבית, להתקרב לתמונות ולהסתכל מקרוב ביתר סקרנות ועניין, זה הסימן שהצלחתם.

קיר תמונות ייחודי שתכננתי ויצרתי עם לקוחה

טיפ מספר 6 - גווני עץ וצמחיה:

צמחים הם אלמנט שלעולם לא נמאס, הם באים בשלל צבעים, גדלים, ומינים. בין אם אגרטל עם פרחי העונה, או עציצים בשלל גדלים, הצמחים מוסיפים לכל מרחב ולו הקטן ביותר חיים.

יש גם את מי שלא נוהגים לגדל בביתם צמחים... לאנשים אלו אני ממליצה פשוט להוסיף אלמנטים של עץ - מדפים מעץ, שלחן קטן, חיפוי קיר משעם ועוד.

כיום אפשר למצוא בחנויות מגוון גדול של תמונות לבית עם תדפיסי עלים וציורי עלים, גם אלמנטים כאלו יכולים לשמש כתוספת הירוקה שאנו מחפשים, בין אם מגיעים כאלמנט ייחודי או משולבים בקבוצת תמונות על הקיר, לצד תמונות משפחה.

לסיכום, גם אם בסיום תהליך הבניה או השיפוץ גיליתם להפתעתכם שאתם חיים בבית לבן ומונוכרומטי, אין זה אומר שאין באפשרותכם להכניס נגיעות של צבע שיוסיפו עניין ואווירה בבית. המחשבה ותשומת הלב - הן שעושות את ההבדל!


38 views0 comments
bottom of page